Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μια αριστερα, μια δεξια...




«Ειμαι Ελληνας.» θα λεμε σε λιγο καιρο και θα σκυβουμε το κεφαλι, ντροπιασμενοι (αν δεν το κανουμε ηδη). Κάθε περιοδος παρακμης, ακολουθειται από μια περιοδο ακμης, αλλα από ότι φαινεται εμεις εχουμε ακομα πολύ χρονο μπροστα μας. Εχουμε να ανεβουμε ένα Γολγοθα και αντι να πεισμωνουμε και να κανουμε αργα και σταθερα βηματα για να ανεβουμε, κανουμε αλματα προς τα πισω. Εχουμε πιασει πατο και κανεις δεν κανει τιποτα… Και δεν αναφερομαι στην οικονομικη μας κατασταση – αν και εχει και αυτή σχεση – αλλα στον Ελληνα, σαν κοινωνικο ον, σαν ανθρωπο.
Συνεχως συμβαινουν πραγματα που σε κανουν να απορεις για την κατασταση στην οποια βρισκομαστε. Βλεπουμε πραγματα αηδιαστικα. Είναι απιστευτο να βλεπεις ανθρωπους να αναρτουν στατιστικα στοιχεια δολοφονιων και βιασμων τα τελευταια 10 χρονια, για να δειξουν σε τι ποσοστο εχουν διαπραχθει από Ελληνες και σε τι ποσοστο από μεταναστες. Είναι απιστευτο να βλεπεις ανδρες των ΜΑΤ να ξυλοκοπουν αγριως, διαδηλωτες. Είναι φοβερο να βλεπεις μεταναστες να δερνουν μετα μανιας διευθυντη σχολειου, που ειχε την Ελληνικη σημαια στο γιακα του. Είναι εξοργιστικο να βλεπεις αστυνομικο να πυροβολει ανθρωπο, χωρις λογο. Είναι εξισου εξοργιστικο να μαχαιρωνεται ανθρωπος από μεταναστες για μια καμερα. Επισης απανθρωπο να δολοφονειται μεταναστης την επομενη μερα. Είναι ακατανοητο να βγαινει ο «κυριος» Παγκαλος και να σχολιαζει τον ρολο της αστυνομιας αναφεροντας ότι τα ΜΑΤ δειχνουν πρωτοφανη μαλθακοτητα.
Τις τελευταιες μερες εχει γινει χαμος. Και μεσα σε αυτό το χαμο καταλαβαινεις και το ποιόν του ανθρωπου. Ειδα μια αναρτηση σε ένα blog υπο τον τιτλο  "Αν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη"... στην οποια διαβασα με το αιμα να μου ανεβαινει στο κεφαλι ότι αν στη θεση των μεταναστων δολοφονων του Μανωλη Κανταρη, βρισκοταν ενας αστυνομικος(σ.σ. προφανως αναφερεται στην δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου), θα ειχε καει ολη η Ελλαδα, θα βγαζαν λογους οι αριστεροι, θα γινονταν δακρυβρεχτες εκπομπες, θα ειχαν κλεισει σχολεια κλπ. Και ερχομαι εγω και θετω το ερωτημα στον συντακτη του κειμενου: Είναι το ιδιο κυριε μου να δολοφονειται καποιος από εγκληματιες και το ιδιο να δολοφονειται από αυτόν που υποτιθεται πως πρεπει να τον προστατευει; Οι εγληματιες είναι εγληματιες. Ανθρωποι που δεν μας ενδιαφερει το ονομα τους, δεν μας ενδιαφερει ποιοι είναι, τι είναι, αρκει να πιαστουν και να τιμωρηθουν. Οι αστυνομικοι που γινονται εγκληματιες όμως, με τη μια αποκτουν ονομα και μας προκαλουν μεγαλυτερη ανασφαλεια από κάθε τι αλλο. Εγκληματιες υπηρχαν και θα υπαρχουν. Δεν χρειαζεται να γινουν και οι αστυνομικοι μας τετοιοι. Αλλα το θεμα δεν είναι αυτό. Το θεμα δεν είναι ποιος σκοτωσε ποιον και εκει θελω να καταληξω. Δεν πρεπει να μαλωνουμε για το ποιος εχει δικιο. Πρεπει να παραδεχτουμε ότι ολοι εχουμε αδικο και δεν ασχολουμαστε με την ουσια.
Η καποτε Ελλαδα της ισοτητας και της Δημοκρατιας, εχει γινει η Ελλαδα των ακρων, η Ελλαδα των στρατοπεδων. Η Ελλαδα εχει καταντησει αγωνας αριστερων-δεξιων, αναρχικων-φασιστων, ΜΑΤ-κουκουλοφορων, πολιτικων-πολιτων, Ελληνων-ξενων. Όταν δουμε ότι ειμαστε ολοι ανθρωποι, θα δουμε και προκοπη.
Προσπαθηστε εσεις οι αριστεροι να γινετε πιο ρεαλιστες, προσπαθηστε εσεις οι δεξιοι να γινετε πιο ανθρωποι, προσπαθηστε εσεις τα ΜΑΤ να μην ριχνετε ξυλο στις πορειες, προσπαθηστε εσεις οι αναρχικοι να μην ριχνετε τοσο ευκολα τη μολοτοφ, προσπαθηστε εσεις οι πολιτικοι να ασχοληθειτε πιο ενεργα με τη χωρα σας και πανω από όλα προσπαθηστε εσεις οι απλοι, καθημερινοι πολιτες να βρειτε το ρολο σας στην κοινωνια, προσπαθηστε να σηκωσετε το κεφαλι και να διεκδικησετε τα δικαιωματα σας.
          ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΞΩ! ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ! Εκτος αν θελετε να συνεχισουμε ετσι, να συνεχισουν να αιματοκυλουν τη χωρα και εμεις να καθομαστε στον καναπε μας, και να θεωρουμε τους εαυτους μας θεους και κριτες των παντων…

1 σχόλιο:

  1. Kai to gefyri sta gialia pote tha to ftiaksoun? Ntroph sto Pasok kai Sth N.Dhmokratia. Esxos! Ftou! MOURGA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή